Uploaded image for project: 'XenServer Org'
  1. XenServer Org
  2. XSO-515

USB issue again in 6.5 SP1 (nothing in lsusb)

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Done (View Workflow)
    • Priority: Major
    • Resolution: Done
    • Affects Version/s: 6.5 SP1
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: other
    • Labels:
      None
    • Environment:

      Description

      Since 6.5, i only got problems with USB.

      i did an upgrade from 6.2 SP1 where USB were working perfectly with the exact same config.

      After upgrade, USB devices (UPS) are not seen by the host. I tryed to put a USB keyboard for test and it is not detected.

      I plug my USB UPS on the host since i put NUT in server mode to provide UPS status to VMs so they can shutdown properly in the case of a long power failure.

      i installed usbutils from base repo and run lsusb which show nothing.

      there is no /proc/bus/usb

      lspci show all the USB controller in the PCI bus

      modprobe usbcore throw :
      FATAL: Module usbcore not found.
      I guess it is normal since it should be now included in the kernel but doing modprobe -v -r usbcore show the same error which is not normal in the case it is included in the kernel

      any idea ?

      EDIT:

      1. dmesg | grep hci
        [175050.239340] uhci_hcd 0000:01:04.0: host controller process error, something bad happened!
        [175050.239365] uhci_hcd 0000:01:04.0: host controller halted, very bad!
        [175050.239395] uhci_hcd 0000:01:04.0: HC died; cleaning up
        [2981639.936130] usb 8-4: reset high-speed USB device number 4 using ehci-pci
        [2981639.988087] ehci-pci 0000:01:04.2: fatal error
        [2981639.988110] ehci-pci 0000:01:04.2: HC died; cleaning up
        [2981640.012747] uhci_hcd 0000:01:04.1: host system error, PCI problems?
        [2981640.012768] uhci_hcd 0000:01:04.1: host controller halted, very bad!
        [2981640.012799] uhci_hcd 0000:01:04.1: HC died; cleaning up
      1. dmesg | grep usb
        [175046.980082] usb 5-2: usbfs: USBDEVFS_CONTROL failed cmd usbhid-ups rqt 161 rq 1 len 4 ret -110
        [175049.212096] usb 5-1: usbfs: USBDEVFS_CONTROL failed cmd usbhid-ups rqt 161 rq 1 len 3 ret -110
        [175050.239447] usb 5-1: USB disconnect, device number 4
        [175050.240528] usb 5-1: usbfs: USBDEVFS_CONTROL failed cmd usbhid-ups rqt 161 rq 1 len 3 ret -108
        [175050.240664] usb 5-2: USB disconnect, device number 5
        [175050.246080] usb 5-2: usbfs: USBDEVFS_CONTROL failed cmd usbhid-ups rqt 161 rq 1 len 3 ret -108
        [2981639.936130] usb 8-4: reset high-speed USB device number 4 using ehci-pci
        [2981639.988319] usb 8-4: USB disconnect, device number 4

        Attachments

          Activity

            People

            Assignee:
            Unassigned
            Reporter:
            corotte Patrick Simard
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            1 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved: