Uploaded image for project: 'XenServer Org'
  1. XenServer Org
  2. XSO-924

HVM linux VM dies after storage migration to 7.6 from older XS

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Done (View Workflow)
    • Priority: Major
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 7.6
    • Fix Version/s: 8.0
    • Component/s: VM Lifecycle
    • Labels:
      None
    • Internal JIRA Reference:
      XSI-195

      Description

      Hello Xenserver team.

      XCP-ng's issue tracker got an interesting bug report from a user, confirmed by another one and reproduced on XenServer 7.6 by myself: https://github.com/xcp-ng/xcp/issues/111

      Live migration of a VM that is on local storage seemingly succeeds, status of the VM is "running", but there's no console or network activity anymore. Rebooting the VM allows to get it back, but as they said in the bug report, this defeats the concept of live migration.

      As the user said in the above bug report, here are the conditions to reproduce:

      • Linux VM (multiple distributions tested, for example Centos 7.6)
      • HVM (no problem with PV)
      • Initially running on XS < 7.6
      • Migrated to XS 7.6 (different pool, since storage motion is not possible during RPU)

      Best regards

       

        Attachments

        1. xensource.log.gz
          299 kB
          Samuel Verschelde

          Issue Links

            Activity

              People

              Assignee:
              Unassigned
              Reporter:
              stormi Samuel Verschelde
              Votes:
              1 Vote for this issue
              Watchers:
              8 Start watching this issue

                Dates

                Created:
                Updated:
                Resolved: